söndag 28 augusti 2011

Malmö, finmiddag hos L2 och J2 och så lite orienteringstävling...





















Haft två riktigt bra dagar i Malmö den här veckan! Avslutning på kursen och bra feedback på min uppsats av mina vängruppskamrater Carl och Magnus. Nu är det bara att justera lite och sen lämna in senast 7 september. Det kommer gå lätt som en plätt! Det bästa med Malmö var dock inte innehållet den här gången, eller middagen på Lilla Torg, eller att det var Malmöfestival eller att det var sol...nej det var som vanligt hotellet! Hotell Comfort precis vid stationen med grymt coola rum, trevlig personal och en ekologisk frukostbuffé som är jättebra. Sämst var resan hem då tåget tyvärr saknade aircondition och det var cirka fyrtio grader varmt...helt sjukt! Det fanns en del i tåget där det funkade och där man kunde stå. Jag valde att stå i tre timmare istället för bastu. Rätt trött i ryggen när jag gick av i Kungsbacka! Tur att Johan var där och att vi köpte sushi och sen raka vägen hem till bästa huset!


















Igår var vi på middag hos Johan 2 och Linda 2. Fantastiskt gott och trevligt som vanligt! Att jag precis innan varit i Vasastan och tokfyndat en onepiece lusekofta rosa/vit gjorde inte saken sämre (har naturligtvis på mig den nu!). Skulle vilja ha den på jobbet imorgon, men inser att det blir svårt. Tillbaka till middagen. Vi bjöds på massa delikatesser och pricken över i:et var att Johan fick en supercool fåtölj med fotpall från femtiotalet i försenad födelsedagspresent av J2 och L2. Längtar efter att få inreda och fixa lite!


















Tillbaka till min onepiece som jag idag hade på mig när jag var ute med Kingston. Man kan tänka att jag väl inte möter så många här eftersom vi bor i skogen, men ack så fel man kan ha. Stor orienteringstävling idag med en mängd olika tävlingsklasser, från riktigt duktiga vuxna till små knattar. Det fanns kontroller precis utanför tomten och nere där vi ställer bilen. Jag fick en del blickar då jag promenerade förbi med Kingston och min rosa onepiece. Kingston hamnade nästan i chock när han såg alla männsikor som sprang i skogen, på vägen och till och med i vår trädgård. Han blev så trött att han sovit i flera timmar nu!


















Nu är det snart dags för final på 100 meter för herrar! Heja Usain Bolt!


















/Linda




tisdag 16 augusti 2011

Blåbär, kantareller och sommarkänsla!







Det har varit en mycket lyckad semester även sedan vi kom hem till Kroksjön:-)! Mycket bad, läsning, softande och hundaktiviteter. Perfekt helt enkelt! Det enda irriterande är att jag gjorde illa mig i ryggen i Skummeslöv så löparskorna står just nu och vilar. Ironiskt nog fick Johan för sig att börja springa när vi kom hem, så nu får jag stå och vinka adjö till Johan och hundarna utan att själv kunna följa med. Jag har dock hängt med på cykel, men det är ju inte riktigt samma sköna känsla som löpning. Vi ska dock göra "efter sommaren comeback" på Sportlife nu och det känns grymt. Inte för att sommaren är slut på något sätt...vi planerar att ha sommar till oktober! Förra året behöll vi sommarkänslan grymt länge med grillning, vänner och lite bubbel. Ska dock bli skönt att besöka Sportlife och se vad det finns för kul att göra som kan passa ryggen.










Annars är det uppsatsskrivande som ska prägla min sista semestervecka. Johan har börjat jobba så jag planerar att skriva när han jobbar. Det känns som en grym plan. Idag har dagen dock ägnats åt blåbärsplockning tillsammans med Johan och hundarna. Fantstiskt mysigt! Nu är hundarna helt slut. Först sprang de med Johan i nästan en timma och sedan var vi ute i nästan två timmar och plockade blåbär. Nu ska det frysas in!










Får ju inte missa att säga att vi också varit på det härliga poolpartyt hos Hisings. Nu när vi kört det två år i rad så räknas det som en tradition, en mycket trevlig sådan dessutom. Nu har vi schlagerfest på våren hos oss, poolparty på sommaren hos Hisnings och glögg hos Ulf och Maria. Kan det bli bättre!? På årets altanmingel hade alla lyckats dyka upp - Da Silvas, Ulf och Maria, Uddevallaklanen, vi och så värdparet med lilla Wera. Vi fick fantastisk god mat och altanen var superfint piffad med kuddar, hängmattor, ljuslyktor och mycket mer. Vi har världens bästa vänner!










Nu är det dags att äta lite rester från igår när jag gjorde fiskgratäng med tärnad potatis. Idag piffar vi den med kantareller som jag plockat. I övrigt planerar vi att kolla på Pernilla Andersson på Kulturkalaset på fredag, eventuellt även Miss Li. Återkommer med hur det gick!










/Linda

lördag 6 augusti 2011

Loppis, Kattvik och våfflor!

























































Ännu en underbar sommardag! Idag styrde vi bilen mot lite loppis i Båstad, både inne i centrala Båstad och lite utanför vid den gamla järnvägsstationen. Johan fyndade en fotobok och mamma köpte något prydnadsföremål. Jag provade lite vintageklänningar, men hittade ingen jag blev riktigt kär i... Vi kikade också runt lite i Båstad. Jag tror jag skulle kunna bo där, men de husen jag vill bo i är alldeles för dyra. Vi skulle dessutom sakna alla våra vänner, men det är en fin liten stad. Vi åkte vidare ut på Bjärehalvön till Kattvik. Johan är lite förälskad i Kattvik och tror att vi skulle kunna bo där. "Vi kan bada och äta våfflor året om", säger han. Jag är lite tveksam... Vi åt i alla fall makalöst goda våfflor i Kattvik och beundrade gamla båtar och tittade på folk. Väl hemma var det lite solande, middagsätande och bokläsande som gällde. Strax blir det rabarberpaj som min fantastiske man fixar med. Rabarberna är från Granholmen och svärföräldrarna. Imorgon är det förresten vår bröllopsdag! Johan ska vara färdigklädd och snygg kl 17!!! Jag ansvarar för denna dag och han planerar nästa år:-)!






























/Linda

fredag 5 augusti 2011

Livet är fantastiskt!













































































































Oj vilken grym semester! Jag tycker i och för sig nästan alltid att semestern är lyckad, men i år har den nog varit extrabra! Den nya altanen har varit en hit! Hundarna har älskat den och även kunnat vara där själva när vi varit iväg en stund. Duktiga hundar! Bästa altanen!










































Johan har blivit stor och fyllt 35 år! Jag hade planerat dagen i största hemlighet och det blev riktigt lyckat. Karolina hade varit på besök här nere så hon gav Johan en flaska rosé från familjen innan hon åkte hem, och sen var det dags för lite mer firande. Johan trodde att det var jag, Cecilia, Emanuel och mamma som skulle ut och äta på hemligt ställe. Han visste dock inte att familjen Hising var inbjudna och det var kul att se hans min när Catarina plötsligt stod i trädgården och utbrast "We bring gifts!". Efter detta bar det av till Hamnkrogen i Torekov! Supergod mat och mycket trevlig personal. De flesta av oss åt dagens fångst (halstrad kummel), men det fanns även några som avvek genom att välja gös eller ceasarsallad med räkor. Eftersom Catarina var med så påverkades alla till att gotta sig med efterrätt, vilket också var grymt gott! Johan passade också på att fota upp halva Torekov, inklusive lilla Wera. Väl hemma igen var det bubbel/rosé, fruktfat och massa prat om allt och inget. Familjen Hising hade bokat Stouf 2.0. Johan blev mycket glad då han förstod att Hising skulle stanna över eftersom han såg fram emot lek och plask i havet dagen efter, vilket det också blev! Vi satt ute så länge vi orkade, men sen var det dags för mera mat i form av landgång och lite vin. Vi avslutade kvällen med kaffe och prinsesstårta! Världens bästa dag för världens bästa man! Dagen efter var det bad, bad och bad som stod på schemat...och lite thaimat...










































Claes dök upp en dag på väg till jobb och stannade och sov över. Nu hade han bokat Stouf 2.0! En populär stuga! Han och mamma fixade grillad mat på kvällen, medan jag och Johan var och sprang. Gott och mysigt! Anders tittade in och var med större delen av kvällen. Det mesta i veckan har handlat om bad, sol, träning och god mat! Idag började vi dagen med frukost med Johans föräldrar, som stannade till på sin väg ner mot Italien. Vi har också hunnit med ett besök på teckningsmuseet i Laholm där bland andra Jorinde Voigt ställde ut. Sen bar det av till loppis och nu är det bloggande och bokläsande som gäller. Jag läser nu Avgrundens rand av Christian Dorph och Simon Pasternak. Helt fantastisk deckare/thriller! Det är det tredje boken jag läser av "sommarböckerna", och den första deckaren.










































Snart är det dags för 6 km löpning med hundarna och sen bjuder mamma på tacos. Ikväll åker tvn på, eftersom det är Diamond league från London. Lägger in lite bilder på http://www.kingston.nyfotat.se/ under kvällens gång. Det har ju blivit en del fotande. Johan vann ju till och med en tävling på fotosidan.se.










































/Linda










































P.S. Har två veckor kvar på semestern...drygt... :-) D.S