lördag 31 december 2011

Gott nytt år!



Idag är det nyårsafton och det känns som en perfekt dag! Det är kallt, solen skiner och hundarna har varit ute en massa och både lekt och tränat! http://www.kingstonsdagbok.blogspot.com/ Vi tränade igår, men idag har vi vilodag. Johan har ont i hela kroppen, men jag känner ingen träningsvärk. Tyvärr har min ena fot fått någon inflammation så idag gör det lite ont, men Dr Johan har tagit hand om den. Just nu vilar jag den och tittar på skidor - Tour de ski!






Klockan 18 idag kommer gästerna och då blir det välkomstdrink. Vi ska stå för förrätten, men den tar vi och fixar lite i förväg:-). Finkläderna hänger redan framme. Jag ska ha en svart, kort klänning och naturligtvis högklackade skor( om inte min onda fot vägrar...). Smycken har jag inte valt än, men det blir nog något som glittrar. Diadem kanske det också blir, men är inte hundra på det än. Har också förberett årets quiz och priser till både vinnare och lite sämre deltagare...






Inför året som kommer ser jag fram emot en massa saker... Jag har en massa bra böcker att läsa till exempel. Några ut listan är:






Mannen som föll i glömska av Mia Ajvide



Korparna av Tommas Bannerhed



När börjar det riktiga livet av Fredrik Lindström






I övrigt önskar jag er alla ett gott nytt år och ett spännande 2012!






/Linda






Lagt ut lite nya bilder från morgonens strandpromenad med hundarna och Sixtens familj http://www.kingston.nyfotat.se/



torsdag 29 december 2011

Mellandagsträning, läsmys och fika i Halmstad!



Igår var vi och testade ett gym i Laholm! Jag, Johan och mamma käkade en stabil grötfrukost och sen bar det av till stora staden Laholm. Vi åkte till Take Care gym, ett nyöppnat gym i superfräscha lokaler. Tydligen är det två naprapater som startat det så deras mottagning var i samma lokaler. Det enda minuset var att det inte fanns bastu och inte heller min favoritcykel. Jag tränade 20 min cykel(trots att det inte var min favoritmodell), 20 min crosstrainer och till slut 20 min styrketräning. Det kändes grymt skönt! Vi ska dit imorgon igen tänkte vi!






Efter träning och Johans goda omelett åkte vi till Halmstad för premiärbesök i Cissis och Emanuels lägenhet. Jättemysigt och fint. De ska få nya tapeter i typ alla rum och då kommer det bli ännu bättre. Vi lämnade över en superfin orkidée och hoppas att den ska överleva i lägenhetsvärmen:-)!






Idag var det hundarnas tur att träna lite. Vi var i en skog precis bredvid mamma och körde saksök och lydnad. Nu är de så trötta att de snarkar som små grisar, i alla fall Kingston. Vi ska läsa lite i väntan på premiär av Tour de ski. Johan läser Keplers Paganinikontraktet och jag ägnar mig åt Beat the Reaper av Josh Bazell. Jag ska också kika lite i senaste numret av Runner's World och drömma mig bort till 2012 och en massa löpning ;-)! Jag ska ju springa tävlingar med Krille har jag tänkt. Johan har också kommit igång med sin träning. Han kör crossfit och är jäkligt nöjd med det! Förut brukade han ju träna bastu, massage och sol medan jag svettades och kämpade...






Nu dags för mera mys! Kolla våra julfoton på http://www.kingston.nyfotat.se/






/Linda






måndag 26 december 2011

Annandag, fika och hundträning!



Idag är det fortsatt mysig julstämning och ledighet. Vi började annandagen med härlig frukost och sen lite hundträning för grisarna. Idag stod det saksök på schemat till Kingstons stora glädje. Han var dock lite ofokuserad idag och körde ett eget litet race. Stina var duktig även om hon inte tyckte att det var världsroligt! Kolla bilderna på http://www.kingston.nyfotat.se/ Där ligger också bilder från julafton och lite annat!






Nu har vi just avslutat en fika av stora mått med massor av olika kakor och bullar. Johan var superlycklig! :-) Strax är det julklappslek på schemat och sen grötmåltid. I övrigt har Johan bestämt att detta är den stora "läsardagen"! En perfekt dag helt enkelt!






/Linda






lördag 24 december 2011

Julafton!




Idag är det julafton och solen skiner över havet här i Skummeslöv. Jag och mamma började dagen med en morgonpromenad på cirka en timma. Skönt (föurtom att jag har jäkligt ont i ena foten så det var lite synd om mig...)! Det var dock ingen sol då utan mer grått, men varmt. Det är ju helt klart ingen idé att hoppas på någon vit jul här inte. Jag och Johan har ju just haft tre dagar med snö vid Kroksjön så lite vinterkänsla har jag ju fått! Julkänslan är det ialla fall inget fel på! Mamma har hur mycket tomtar som helst framme, granen är jättefin, ljusslingor lite här och där och julmusik på. Lillasyster och Emanuel har eventuellt dött nere i sin friggebod, alternativt fastnat...det återstår att se. Klockan börjar i alla fall närma sig halv ett och än så länge har jag inte sett skymten av någon av dem...








Dagen kommer i övrigt fyllas av sådant som hör julen till, i alla fall sånt som hör till vår jul. Det blir glöggfika, julbord, Kalle Anka, Karl-Bertil Jonssons jul och lite julklappsutdelning. I år har vi haft lite av ett tema när vi handlat/fixat julklappar jag och Johan. Är mycket nöjd med det som blev och det ska bli kul att se reaktionerna på det vi ger bort. Johan är ju inte här än utan håller ordning i Göteborg med hjälp av Stina och kollegor. Han har också Kingston med sig som säkert gör sitt bästa för att hjälpa till...eller inte... Hundarna brukar vara några dagar på hundpensionat över jul och nyår, men i år ska de vara med. Kul för dem och mindre kul för oss ;-)! Nej det ska faktiskt bli roligt! Skönt också att ingen av dem är rädda för nyårsraketer och sådant! Något som också är väldigt skönt är att vi inte är fast i London i år!!! Förra året skulle vi ju varit hemma från London 18 december, men pga inställda flyg och kaos så kom vi inte hem förrän på julafton. Mycket märklig uppladdning inför jul! I år har vi tagit igen det med att börja lyssna på julmusik, köpa hyacinter och dricka glögg redan i november! Underbart!








Önskar all en god jul och lite välförtjänt ledighet. Nu ska jag återgå till att mysa, läsa och göra ingenting!








/Linda

söndag 18 december 2011

Julfest, gran och fjärde advent!



I skrivande stund står Johan i sin OnePiece och gör julgodis. Det blir både dajmtryffel och chokladkola. Mums! Lite rädd för att han ska äta upp allt under tiden, men han påstår att han knappt smakat på smeten... Lite skeptisk dock! Stina ligger och sover till ljudet från Vinterstudion och Kingston sitter och tittar förväntansfullt på Johan. Själv har jag just lagt ut en massa bilder från gårdagen trevliga julfest hos Ulf och Maria. Kolla gärna på http://www.kingston.nyfotat.se/ Vi hade en mycket trevlig kväll igår med mysig julstämning, massa god mat, glögg, julmust och allt man kan tänka sig. Trots den lilla lägenheten hade Ulf och Maria lyckats hitta en perfekt gran som vi gäster enligt tradition fick klä. Maria såg i stunder lite skeptisk ut och det diskuterades också ifall Ulf kanske skulle ändra i granen efter att vi gått hem:-)! Härliga diskussioner uppstod kring glittrets vara eller ick vara i granen, ska man ha flaggor eller inte, färg på kulorna och annat skoj... Johan fick lite tårar i ögonen då han tänkte på att vi inte ens har någon gran... He! He! Har dock lovat att vi ska ha en nästa år...kanske... Det blev en ganska sen kväll, precis som det ska bli när man har trevligt. Till och med lilla tomtetjejen Wera hängde i ett bra tag:-)!






Mamma, som också var med på julfesten, kom hem till oss en stund innan vi skulle iväg till Ulf och Maria. Vi hann äta lite lätt lunch/middag tillsammans. Johan bjöd på sin grymma tomatsoppa med gott bröd till. Han är bäst! Vi fick en fin blomma som nu står och doftar ljuvligt på köksbordet! Idag på morgonen har vi hunnit med en liten skogspromenad allihop. Hundarna fick rusa runt fritt och tack vare lite lätt snö och kallt väder så infann sig en vinterkänsla även ute.






Nu är det alltså julgodis på gång och sen ska vi nog fixa lite mat också:-)! Imorgon jobbar Johan dag och jag planerar att åka till Sportlife och träna i perfekt tid för att kunna åka med Johan hem. Jag har inte bestämt om det blir Sportlife i Lindome eller Kållered, men det lutar helt klart åt Kållered. Där finns bastu!!!






Glad fjärde advent till er alla!!!






/Linda

onsdag 14 december 2011

Nobelfest, glöggkvällar och julkänsla!



Nu märks det verkligen att det snart är jul, i alla fall hemma hos oss. I år har vi stjärnor, ljusbollar eller adventsljusstakar i varje fönster. Hyacinter och amaryllis har vi haft sedan slutet av november. De fina årstomtarna från Kosta Boda (present från Johans föräldrar) är framme och har i år fått en speciellt fin plats i hallen i ett gammalt teak(!?)skåp vi ärvt av mormor. Mycket tjusigt! Där fick också den fina glasskon plats som vi fick av Charlotte och Fredrik i bröllopspresent. Skon är precis som tomtarna från Kosta Boda och skon är designad av Kjell Engman. Mycket tjusigt! Upptäckte också att jag som alltid velat ha något från Bertil Vallien, faktiskt har det utan att veta om det. Förra året fick vi en tomte i glas att hänga i fönstret av Johans föräldrar, en julprydnand de haft sedan länge men inte längre ville ha. Nu har jag insett att det är Bertil Vallien som formgett den och alltså äger jag något från honom. Nu gäller det bara att någon gång ha råd att köpa ett utav hans coola huvuden som ligger ner och som är så fina. Jag har dock lyckats fynda ännu en tomte att hänga i fönstret från hans design för hela 25 kronor på Tradera, i originalask och allt! Mycket nöjd med det!






Det har varit mycket roligt som hänt det sista. Vi provade Hällesåkers egen julmarknad tillsammans med Tobias och hans son Elis. Trots dåligt väder var det mysigt och julstämning. Johan köpte en tomte till oss så nu har vi en tomte från en lokal hantverkare. Den har fått flytta in i gästrummet! Vi avslutade marknaden med fika hemma hos oss där vi fick lite tips och råd av Elis inför framtiden. Mysigt och roligt! Vi har också haft en del besök hemma, bland annat av Putte och Sixten som var här och fixade med sladdar och annat. Johan hade slagit på stort och gjort pannkakor med både glass och sylt, men Sixten sa att de inte var goda... Ha! Ha! Han ville hellre att hans pappa skulle bygga ihop det lego som tomten varit här och lämnat till Sixten. Det kan man ju förstå! Legot hade tomten tydligen inhandlat på Gekås i Ullared samtidigt som jag och Johan gjorde Ullaredsdebut. Johan var mycket nöjd med Ullared och vill åka dit i januari igen... Han är galen! Vi åkte dock dit en förmiddag en vardag så det var inte alls mycket folk eller kö till kassorna. Vi följde vår shoppinglista relativt strikt och gjorde en del grymma fynd. Bra resa!






Vad har hänt mer sedan sist!? Jag var på glöggfest hos familjen Edhagen där även Linda och Magnus dök upp. Jättemysigt! Vi fick både mat och massa glögg med tillbehör att tugga på:-)! Johan jobbade tyvärr och kunde inte vara med, precis som förra året. Lite otur! Vi har också hunnit med en glöggkväll då vi båda kunde närvara, nämligen hos Axell och Linda. Där bjöds vi på årets första julskinka och fantastisk hallonglögg, bland mycket annat. Det är grymt med bra vänner! Det bästa med den kvällen var annars att vi hade OnePiece på oss(jo det är sant)! Jag har också hunnit vara ute på after work med både nuvarande och före detta kollegor. Vi träffades på Incontro, mitt i värsta stormen, och gick sedan vidare och åt på fantastiska Linnéa Art Restaurant. Hela restaurangen bestod typ av Bertil Valliens glaskonst så jag fick behärska mig för att inte stjäla några glashuvuden...men jag ville...






I helgen var det stor Nobelfest hemma hos Hising. Vi träffades redan kl 16 för välkomstskål och prisutdelning. Vi hade naturligtvis läst på lite om årets pristagare så att vi kunde ha värdiga konversationer om poesi, kvasikristaller och annat. Det vi inte kunde redan fick vi lära oss av Catarin,a som kan det som man behöver veta om typ allt som rör nobelfesten! Anders var kvällens kock och han var helt fantastisk. Vi åt en fyrarätters middag som serverades på ett ytterst proffsigt vis. Catarina hade piffat och stått för dukningen och alla gäster var mycket imponerade. Wera hade dagen till ära både klänning och fina skor. Hon var dock mest noga med att hålla koll på sin mamma så att hon inte försvann ur sikte! Ska under dagen lägga ut bilder på http://www.kingston.nyfotat.se/ där ni kan titta och bli avundsjuka över hur lyxigt vi hade det!






Denna vecka ser vi fram emot besök av min mamma till helgen och glöggfest hos Ulf och Maria. En mycket trevlig tradtion! Förutom det så ska det hinnas med träning och lite fixande med julklappar! Det mesta är dock klart. Våra julklappar är så genomtänkta i år att det nästan är skrämmande... Ska också hinna titta lite mer på information kring en universitetskurs jag kommit in på - kriminalitet och neuropsykiatri. Lustigt att mycket av kurslitteraturen är skriven av föredetta kollegor! Det ska bli spännande!






Hej så länge!