söndag 29 juli 2012

Träning vid havet!

Jag har haft en riktigt bra dag idag! Började dagen med 6,5 km löpning/jogg. Sprang först med hundarna, lämnade över dem till Johan, och avslutade sedan själv. Sprang längs med vattnet på stranden mellan Skummeslöv och Mellbystrand. Riktigt varmt och skönt! Johan mötte mig när jag var klar och det blev ett dopp i havet tillsammans. Harry tillbringade morgonen hos sin mormor så han hade det också bra!

I övrigt har dagen mest bestått av OS på TV och diskussioner om allt och inget. Ett kärt ämne är ju dock alltid doping:-)! Misstänksamma som vi är har vi nu hittat potentiella fuskare från Kina,Litauen och Grekland... Tror att ämnet doping kommer att vara ett återkommande ämne under några veckor framåt. Tacka vet jag dock tyngdlyftning...det är en ren sport... Eller??!! ;-)

Nu ska jag läsa i min bok "Sankta Psyko" av Johan Theorin. Lämnade min Kallentoft hemma så därför fick det bli Theorins bok. Hoppas den är riktigt bra!

/Linda

onsdag 25 juli 2012

Kroksjön, böcker och Johans comeback!

Nu har vi varit hemma några dagar! Inte träffat några utan bara varit vid huset och/eller vid sjön. Lite lagom semesterslött! :-) Jag började dagen idag med att springa längs Kroksjön med Stina. Vilken skillnad det är när det är kuperat!!! 2,5 km i backig terräng eller 6 km i platta Mellbystrand... Tror nästan den kortare distansen är jobbigare trots allt!

Läst ut en bok idag! Andra boken i Murakamis serie 1Q84! En magisk och lite obehaglig berättelse som inte går att förklaras. Den måste upplevas! Ett boktips!

Johan har fixat till sin mountainbike och idag var det provkörning i skogen! Stina var helt slut när de kom hem och Johan var lycklig. Inte riktigt Tour de France, men nästan... :-) Nu ska han övertala Putte att ställa upp i nåt motionslopp nästa sommar. Om jag får gissa är Johan igång och kör triathlon inom ett par år. Förutom att han cyklade in i altanbordet när han skulle prova cykeln och att han slet sönder en slang när han skulle vissa hur slitstarka de var, så har det gått riktigt smidigt... Imorgon är det dags för min cykel att fixas!

Nu ska jag passa på att sova! Grodan har sovit sen kl åtta, ca tre timmar, och risken är stor att han behöver nattas om snart. Vi får se! Imorgon är det dags för sexmånaderskontroll. Spännande!!!

/Linda

lördag 21 juli 2012

Laholmsloppet 6 månader efter Harry:-)!

Idag gjorde jag det! Ställde upp i mitt andra motionslopp någonsin. Man kunde välja mellan 6 och 12 kilometer. Jag valde 12 km! (applåder är okej nu!!!) Det var endast fyra kvinnor som valde den distansen tyvärr och de andra tre var snabbare än mig. Man sprang två varv på en bana på 6 km i fin skogsterräng så det första varvet hade jag sällskap av sådana som sprang 6 km. Mitt andra varv var jag dock helt själv... Lite trist! Som tur var hade jag en fanclub som bestod av Putte, Sofia, Sixten och Harry. Mamma och Johan hejade också när de sprungit klart sina 6 km. Jag höll ett tempo på ca 6 min/km och är jättenöjd med det. Passerade en mil på strax under en timma och fick kämpa lite för att hålla bra löpteknik sista 2 km. Nu ser jag fram emot Lindomemilen 18 augusti och Running Lights i Alingsås i oktober.

I övrigt vad gäller status på fysisk hälsa såhär 6 månader efter att Harry föddes så känner jag mig rätt nöjd. Graviditetskilona försvann ju rätt fort, men det är egentligen ganska ointressant. Jag är desto mer nöjd över att jag känner mig hyfsat stark, i bra kondition och motiverad till mer träning! Nu ska jag fokusera på mer funktionell styrka och hänga på när Johan kör crossfit och liknande. Att träna med bebis har hittills inte varit så svårt(fritt fram att bli provocerad...)! Det luriga blir att involvera honom när han är lite större och kan förflytta sig...

Psykisk status så här halvåret efteråt är också över förväntan! Relativt pigg, även om Harry de senaste tre nätterna levt rövare och provat lite nya ljud! :-) Kär i min man( även om Aftonbladet skrev att vi snart kommer att hamna i en kris)!!! Kär i min son(Aftonbladet har inte sagt nåt om när det krisen kommer)! Jag ger livet 10 poäng av 10 möjliga!

Måste också, som så många gånger förut, nämna att jag är superglad över vår fina familj! Vi har en grym släkt och fina vänner( som vi fortfarande träffar trots att vi blivit föräldrar...)! Idag passade till exempel morbror Putte vår lille Harry, med viss stöttning från Sixten och Sofia! Harrys mormor har haft Harry när vi åkt på små äventyr och på Cissis bröllopsfest 14 juli fick vi stöttning av bland annat kusin Vickan! För att nämna några! För att inte tala om när bästa Wera tog med sin mamma till skogen och gjorde mig sällskap när Johan var bortrest! (här är det okej för er jag inte nämnt att bli irriterade, alternativt förstå att jag inte kan skriva upp alla)! :-)

Nu inväntar jag sushi som ska ätas i skenet av min skinande pokal jag vann på Laholmsloppet...okej...kanske inte riktigt en pokal...men nästan!

/Linda

torsdag 19 juli 2012

Besök, och dags att bestämma sig!!!

Idag fick vi besök av Linda, Magnus, Robin och Totte! En tradition som pågått ett gäng år. Oklart hur många??!! Vi åkte till fina Hovs hallar och åt lunch. Ett tips! Lunchen är dyr, men jättegod! Bra kvalitet! Vi åkte också vägen om Design House Stockholms outlet och fina klädbutiken Rackarungar. Den finns tydligen i Alingsås också, men med ett annat utbud. Lyxköpte :-) världens finaste fleece från Molo och en "sparkis" från Katvig. Båda till Harry! Fyndade på rea, men det blev ändå lite dyrt...

På tal om nåt helt annat... Den senaste tiden har jag läst och lyssnat på olika personer som inspirerar och fått mig att fundera lite. En av dem var Thorsten Flinck, som gav ett annorlunda och något rörigt sommarprat. Han pratade bland annat om vikten av att bestämma sig och att han aldrig misslyckats med något han bestämt sig för. När han däremot genomfört något utan att riktigt ha bestämt sig då har det gått åt helvete. Låter ju logiskt och enkelt, men det är rätt svårt tror jag. Jag vill till exempel springa maraton någon gång. Det kan jag ju säga hela livet till och från "Åh det hade varit kul att springa maraton nån gång!", men det gäller ju att se till att det händer. Det finns ju hur många som helst med tankar/drömmar/idéer, men hur många är det som verkligen gör det de drömmer om??!! Jag ska fundera lite på vad jag verkligen vill göra och sedan se till att göra det.



/Linda

P.S. Dagens filmtips kom via Sixten! Han rekommenderar Superhjältarna! Han såg den ikväll och ska se om den till frukost:-)! D.S.

tisdag 17 juli 2012

Mycket lyckad semester...hittills!

Johan och Harry sover så jag passar på att blogga lite. Det märks att de är släkt för övrigt för båda verkar ha en förkärlek för sovmorgon:-)! Jag kan ju gå upp trots att de sover, men vill inte riskera att väcka dem...

Spanade lite på resor idag! Vi kan ju inte riktigt bestämma oss för var eller när vi ska åka. Tittade på resor i september till Kreta då priserna är riktigt bra. Jag får se om jag får med mig Johan på den tanken. Tycker Kanarieöarna är för dyrt även om det är skönt med en resa i november nån gång. Till våren är för långt bort, enligt mig i alla fall. Till våren planerar jag och mamma en ny "mammadotterresa"! Den här gången bär det av till London!!! Lovely! Cissi kanske följer med också??!! Hon var ju med i Prag och det var riktigt kul! Undrar hur det kommer kännas att resa bort från Johan och Harry en helg?!

Förutom reseplanering så har semestern ägnats åt löpning, vagnpromenader på stranden, sol, regn, läsning, shopping och en fantastisk bröllopsfest! I lördags hade paret Alm sin fest och det dansades och pratades halva natten. Perfekt väder också; vindstilla och sol hela dagen och kvällen. Folk satt ute i trädgården till sent! Jättekul! Idag ska vi träffa dem igen för Cissi fyller år!

I övrigt så har vi inte planerat så mycket. Vi ska kolla in Helene Billgrens utställning i Östra karup i alla fall! Kanske vi också kan få in nån utflykt där det blir våffelfika:-)! Vi får dessutom besök av Linda och Magnus så lite planerat finns det. För att inte tala om loppet på lördag!

Nu ska jag nog väcka mina killar...kanske...

/Linda

P.S Foto av Hans Borgenfalk! D.S.

torsdag 12 juli 2012

Laholmsloppet 21 juli!

Just det! Nästa lördag är det dags för Laholmsloppet! Loppet går i Mellbystrand på Hökafältet, så namnet är lite missvisande egentligen. Jag ska springa 12 km, Johan och mamma ska springa 6 km. Putte ska passa Harry om vi inte får Putte att springa också...??!! Hoppas Sofia kan rycka in i så fall. Hon är ju ändå proffs på barn:-)!

Det är jättefina banor på lördag och, till skillnad mot hemma, helt utan backar. Ingen asfalt, bara fina banor i skogen! Jag bryr mig inte om nån tid utan hoppas höfter och rygg ska hålla. Imorgon ska jag springa 10 km på Hökafältet för att se hur det känns. Om allt går bra blir det även Lindomemilen i augusti. Den ska tydligen vara väldigt kuperad...

Återkommer!

/Linda

P.S. Nalle från Teddykompaniets outlet med nattlampa i magen - lika med succé! D.S.

Älskar sommaren!

Befinner mig i Skummeslöv i vår stuga som står på mammas tomt! Lyssnar på Harry som vaknat och ligger och småpratar. Vi satte igång hans lilla sovnalle från Teddykompaniel så nu är han helt fascinerad. Nallen har en plastkula på magen och när man trycker på den så lyser den upp taket/väggen i skiftande färger i ca tio minuter. Perfekt för en liten groda!

Har läst ut "Kråkflickan", men kan inte bestämma mig för vad jag tyckte. Den var oerhört hemsk i alla fall, inte direkt som nån mysig brittisk deckare... Återkommer kring ämnet! Nu håller jag på med "Mr Pettigrew's Last Stand"! Har inte kommit så långt än, men får samma känsla som i serien "Damernas detektivbyrå". En bra känsla helt enkelt!

En mindre bra känsla fick jag när jag köpte en bok om Woody Allen idag. Jag tappade all respekt för honom när han gifte sig med Mia Farrows adoptivdotter, en flicka som var som hans egen dotter också. Mycket märkligt och sjukt! Älskar dock hans filmer, men får alltid dåligt samvete när/om jag tittar. Hoppas jag kan få ut nåt av boken i alla fall.

Min träning går just nu på räls! Lite känning i ena höften, men inget stort!. På fredag ska jag enligt mitt schema springa en mil. Det ska bli kul! Idag blev det intervaller, dock lugna, och styrketräning. Firade med lite nyttig mat från fiskbilen!

Idag har jag/vi funderat en hel del kring Harrys rum. Fyndade en jättenalle, sovnalle som lyser, fotoram etc från Teddykompaniet! Hittade även några barnböcker som är en början till ett litet bibliotek med barnböcker:-)! Det blir perfekt efter sommaren att göra det riktigt fint! Vi får se exakt hur vi får ihop det.

Nu är det sovdags!

/Linda



torsdag 5 juli 2012

Halvbrodern och Kråkflickan!

Idag har jag läst ut den helt fantastiska boken Halvbrodern av Lars Saabye Christensen! En släktkrönika som inte liknar nåt annat. På nåt sätt påminde den om Tim Burtons film Big Fish. Det var den lite magiska känsla som genomsyrar Big Fish som jag kände igen även i Christensens bok. Romanen tilldelades Nordiska rådets litteraturpris 2002. Förutom en inblick i det norska samhället efter andra världskriget får man också följa två bröders något komplicerade relation...för att uttrycka det milt! Boken innehåller också ett skrivsätt som påminner om deckargenren, men utan att innehålla några "mördare och poliser". Vidare får man uppleva magi, våld, lögner och försvinnanden... Läs den! Då denna bok ingår i mitt bokprojekt väljer jag nästa bok utanför projektlistan. Det blir den rosade thrillern Kråkflickan av Eriksson & Axlander Sundqvist. Jag köpte den i Laholm på vår årliga bok-och våffeldag! Har superhöga förväntningar!

I övrigt slappar jag nu på soffan med min fina familj. Vi har spenderat ett dygn i detoxens tecken tillsammans med Johans bror Krille med familj. Det blev god mat, träning, bad, kusinmys och lite Project Runway:-)! Nu ska vi dock göra ingenting! Harry har precis ätit sin kvällsgröt och snart är det läggdags för honom. Vi vuxna får dock vara uppe lite till!

/Linda


söndag 1 juli 2012

Hemma igen...för en stund!

Idag kom vi hem till en blommande trädgård. Johans luktärt var helt tokig och måste bindas upp, klematisen var superfin. Känns som att hur mycket som helst hänt i trädgården på knappt två veckor! Kul! Rådjuren hade naturligtvis mumsat i sig lite, men grannen hade ändå skrämt bort de flesta:-)! Världens bästa granne!

Bästa huset stod också kvar som vi lämnade det. Skönt! :-) I natt ska Harry sova i sin stora säng för första gången... Han har hittills sovit i en bedside crib från Troll som vi lånat från familjen Hising. Ett måste och mitt tips till alla blivande föräldrar. Ser också fram emot att inreda Harrys rum. Han ska till en början bo på övervåningen med oss, fast i ett eget rum. Vi ska så gott vi kan mixa vår stil med vad som är praktiskt för en liten kille. Han ska ju kunna nå sina egna saker, och samtidigt vill ju ha lite foton och annat som han inte får leka med på lämplig höjd. Vi får fundera lite! Kul är det i alla fall. Vi ska också köpa en grind så han inte ramlar nerför trappan.

Nu är det fotboll som gäller! Är lite trött och seg så det känns som en perfekt kväll. Imorgon fortsätter jag mitt program jag påbörjat för löpningen. Det bygger på tre pass i veckan, vilket passar mig bra. Kommer dock lägga in lite styrkepass för annars funkar inte ryggen. Laholmsloppet 21 juli- here I come!

/Linda