torsdag 31 oktober 2013

Jag ska inte klaga...

Japp då är det torsdag...igen! Tiden går så sjukt fort! Jag vet att alla säger det hela tiden " Åh, tänk vad tiden går fort!", men det är ju verkligen sant! Det är så mycket jag vill hinna med varje vecka. Jag vill satsa på jobbet. Jag vill satsa på mina studier. Jag vill lägga så mycket tid som möjligt på min familj. Jag vill träffa mina vänner. Jag vill träna. Jag vill läsa en massa böcker. Jag vill träna hundarna. Det är väl tur att jag inte är speciellt stresskänslig. Jag tror inte det i alla fall. Jag har ofta väldigt svårt att identifiera mig med dem som pratar om den stressiga småbarnstiden. Visst har saker förändrats, men inte alls så mycket som jag föreställt mig. Eller i alla fall inte på det sätt jag fått höra! Jag vet faktiskt inte varför man plötsligt inte skulle ha tid att gå till frisören när man blivit mamma, eller vad det är som gör att man inte skulle kunna handla något till sig själv längre utan liksom nöja sig med något urtvättad tröja från början av 90-talet. För att inte tala om allt prat om att man kan glömma träning. Varför!? Om man utesluter att det finns ensamstående, fattiga, sjuka och allt som skulle kunna göra att man faktiskt inte har möjlighet...vad är det då som gör att jag och de flesta andra inte skulle kunna göra det ovanstående!? Jag vet faktiskt inte! Inte heller kan jag sitta på någon lunch och klaga över att jag sköter "markservicen" hemma, eller att Johan åter igen tagit på Harry kläder som inte matchar. Jag kan inte klaga på det för det stämmer inte! Vi delar på det som ska göras, även om vi har olika områden som vi prioriterar mest. Och är det någon som är noga med hur Harry ser ut när han åker iväg till Knyttet så är det Johan. Alla får ju tycka och känna som de vill, men jag inte låta bli att ibland tänka att en hel del faktiskt är något man skulle kunna göra något åt om man bara ville. Bara en tanke! Och alltid provocerar det någon. Ha! Ha!

Idag har jag haft en intensiv dag på jobbet. Jag har hunnit med högläsning för mina elever som ibland kan vara en riktig kamp, men som fungerade fint idag. Vi läser högt ur Zlatans bok och när jag säger "vi" så menar jag egentligen att jag läser högt. Idag var det en ungdom som ville läsa istället, men han ångrade sig till slut. Vi läser två dagar i veckan så han får snart chansen igen. Jag är riktigt sugen på att utöka läsprojektet med att kanske bjuda in bokbussen igen, som en före detta kollega till mig drog igång för längesedan men som glömdes bort när hon slutade. Kan också se att vissa ungdomar kan vara lättare att nå när det gäller läsning om de till exempel får läsa sina böcker i iBooks. Jag ska förresten prova för första gången nu att låta en av mina elever ha sin textbook i engelska som ett e-läromedel. Får se hur det fungerar. Tro det eller ej, men många elever känner sig fortfarande tryggare med en "riktig" bok i handen. Är också sugen på att starta upp ett nätverk för Göteborgspedagoger(liknande det som finns i Stockholm), vilket för oss tillbaka till att det inte finns tid för att kul jag vill göra. Jag har ju tänkt läsa vidare till specialpedagog, även om jag just nu är fast min grymma litteraturkurs på halvfart. Men efter två fortbildningsdagar i Varberg väcktes en tanke om att läsa till IT-pedagog. Men det var det där med tiden och tyvärr har dygnet enbart 24 timmar.

 

Nu ska jag använda tiden till att sova lite, men kanske först uppdatera mig på lite bloggar. Plus att med spänning invänta vad som sker kl 00.00 i natt. Återkommer till detta...!!!

/Linda

 

onsdag 23 oktober 2013

Det blir inte mycket gjort ikväll...

Sitter just nu hemma själv med TVn på i bakgrunden och tända ljus överallt. Egentligen är jag ju inte ensam hemma för Harry sover i sitt rum, och Kingston sover på golvet bredvid. Men Johan jobbar, och Stina. De jobbar imorgon också...och på lördag...och på söndag... I helgen är de dock hemma på kvällen så det känns skönt!


Jag har haft tokigt mycket att göra på jobbet, men nu lugnar det ner sig något... Hoppas jag! Det är ändå mycket roligt som händer. Jag har bra kollegor och bra chef, men ibland hjälper inte det. Det blir lite mycket ändå. Imorgon är det FN-dagen och jag önskar jag hade kunnat förbereda något bra kring det, men det får bli som det blir. Ska se till att ha med det på något sätt i alla fall. Hur går det med mina studier kan man fråga sig?! Förvånansvärt bra faktiskt! De två första inlämningsuppgifterna har blivit godkända, men lite oklart hur det gick med den tredje. Jag är hyfsat i fas, men önskar att jag kunnat läsa lite mer av litteraturen och slippa sålla så mycket. Jag har ju valt kursen (populärlitteraturens aspekter) för att jag älskar böcker, men tyvärr försvinner tiden iväg ibland. På jobbet har jag lite av ett högläsningsprojekt och en idé om att få mina, ofta väldigt skoltrötta/skolovana elever, att se vinsten med att ha ett rikt språk. Har redan fått lite idéer kring detta genom den kurslitteratur jag läser. Så kul, men också sjukt jobbigt ibland. Tur att grodan oftast äter bra, sover bra och är glad! Annars hade det inte funkat. Tur också att bästa Johan finns och ställer upp så att jag kan sitta och plugga.


För att få lite extra energi ska jag nu gå in i en liten period av detox. Nej, inte detox som innebär att man typ svälter utan min egen detox- Lindas detox! Det innebär att jag ska undvika socker, processad mat, halvfabrikat och så vidare i den mån det går. Jag äter ju väldigt lite "skräpmat", men är sugen på mer frukt och grönt! Ekologiskt - ännu mer än nu! Varmt citronvatten! Jag ska också strukturera min träning från söndag till söndag. Jag har ju haft massa ont och skador, men hoppas det är på väg att bli bättre. Längtar efter att kunna springa när jag vill och inte ha ont. Går det inte över måste jag till slut göra som min svärmor säger och gå till doktorn...

Nu ska jag ha en kväll utan plugg eller planering för jobbet. Jag ska se Arga snickaren och Grey's Anatomy. New Girl ska jag spela in! Sen är det dags för sängen för imorgon är planen att vara på jobbet klockan sju!


/Linda


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 17 oktober 2013

En vanlig dag med grodan

Idag hämtade jag grodan. Jag hämtar honom ungefär en till två gånger i veckan. Idag var det regnigt, men han och hans kompisar på Knyttet körde fullt ös i rutschkanan på gården när jag dök upp. Jag tjuvkikade på honom en stund innan jag sa något. När han såg mig vinkade han, ropade mamma och sprang skrattande bort och kramades. Magiskt! Det händer ibland att han springer förbi och tittar efter Johan... Han älskar sin pappa!


Vi körde vår vanliga lilla rutin där vi går ut och väntar på bussen som tar oss hela två hållplatser. Harry vinkar alltid på bussen och sen pratar han med dem han ser på bussen. Vi hade ju lika gärna kunnat gå den biten, men än så länge älskar han bussen.

Sen går vi med vagnen från där vår väg börjar och upp till oss. Ibland går vi bilvägen och ibland genom skogen. Vi pratar alltid med korna. Naturligtvis äter vi banan!


Väl hemma tar vi ut Kingston på en promenad. Harry letar upp pinnar som vi gömmer för Kingston, och sen skrattar Harry åt hur Kingston låter när han letar. Lika kul varje gång. Sen är det dags att gå in och då tränar vi på att Harry hänger upp sina egna små kläder på en krok. Sen ger vi Kingston mat och värmer mat till oss själva. Vi har nämligen nästan alltid mat från jobbet hemma som jag köpt med mig från fina Lena, kocken på jobbet. Harry älskar det! Idag var det torsk med någon räkröra på och potatis.


Nu brukar klockan vara ungefär fem och då är det dags för dusch, hämta nappar i nappburken och gos i soffan. Ibland läser vi Skrot-Nisse, men idag blev det Netflix och Magnus och Myggan. Vi tittar tillsammans och grodan är alltid noga med hur filten ligger. Då och då vill han kramas lite, men mest håller vi handen. Om jag frågar om vi är bästa vänner så svarar han ja!

Klockan 18.30 är det grötdags och den äter vi i soffan. Jo, man får äta i soffan. Men bara på kvällen. Annars äter vi köket med tända ljus. Det är Johan som infört att vi alltid tänder ljus när vi äter tillsammans så nu ingår det i rutinen.

Sen springer Harry och hämtar sin tandborste, blir vansinnig för att han inte enbart får borsta själv och sen blir han snabbt glad igen när vi går upp. Vi kramas alltid några gånger innan jag går, men sen säger jag god natt och går ner.

Det kan låta enformigt, men det är fantastiskt. Det är våra små egenkvällar då Johan och Stina är på jobbet och vi sköter oss själva. Det är naturligtvis grymt skönt när alla är hemma, men jag och grodan har vår grej!

/Linda





- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 13 oktober 2013

Running Lights i Alingsås

Så var det då dags igen igår kväll. Tredje gången jag och min storebror Claes skulle springa Running Lights. Ett kvällslopp på en mil som går igenom centrala Alingsås. Ett lopp där man springer förbi en hel del av de ljusinstallationer som är en del av Ljus i Alingsås. Riktigt mysigt! Nu sprang vi ju så snabbt att vi knappt såg nåt sånt, men kul för de som är lite långsamma... He! He! Faktum är att vi inte var så tränade i år. Jag har haft problem med kroppen som ställt till det sedan i somras. Jag var dock på gång att kunna börja träna igen för några veckor sedan, men ramlade då och gjorde illa mitt högerknä. Min bror hade också haft ont i ett knä och mest lyckats få till några pass på löpband. Nu var det i alla fall dags. Målet var att springa under en timme, vilket kändes rimligt. Johan, som också var med, hade varit sjuk och bestämde sig för att springa runt 50 minuter.


Klockan 19 bar det iväg. Vi hade lämnat sonen hos farföräldrarna och min brors fru hos kusinerna. Allt lugnt alltså! Det var kallt, men jättefint väder. Vi startade i ett 5:40 tempo och det kändes rimligt att försöka hålla detta. Vi fick snabbt sällskap av en kvinna som haft som mål att springa på 1:06, men som inte hade några problem med vårt tempo. Claes hälsade på massor av folk, men jag kände typ ingen... :-) Tur att brorsdottern Karolina, min guddotter, tagit sig ut för att heja. Det betyder faktiskt mycket. Min professionella hejarklack Putte, Sofia och Sixten hade begärt ledigt från just detta lopp. Jag saknade dem, men vet att de dyker upp snart igen! :-)



Vi hade i alla fall en bra känsla igenom hela loppet. Claes yrade om att vi skulle sakta ner efter 9 km, men det lyssnade jag naturligtvis inte på. I mål kom vi på under 56 minuter, Johan på under 47 min. Vi är nöjda alla tre! Claes drog iväg på fest och jag och Johan åkte till Granholmen och sonen(som sov som en stock). Väl där blev det god mat och lite vin. Vi satt uppe med massor av tända ljus och pratade tills klockan var mitt i natten. Nu är det söndagsmorgon och dags för "hotellfrukost". En bra helg!

/Linda

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 1 oktober 2013

Aj! Aj! Aj!

Tisdagskväll och det känns som att det bor en lite farbror med hammare i mitt knä. Ramlade ju när jag skulle premiärspringa i torsdags, första gången sen Hamnloppet. Nu verkar jag ha fått någon inflammation i såren... Det säger i alla fall Dr Johan. Jag får helt enkelt be ett proffs kolla på det imorgon. Ett annat proffs än Dr Johan alltså. Putte, min lillebror, brukar ju i och för sig kalla sig för gymnasieläkare... Ha! Ha! Kanske skulle konsultera honom. I övrigt känns ju mitt knä bra. Problemet verkar vara lokaliserat till huden, och det är ju bra. Kanske... Har ju ett litet projekt på gång så det vore ju kul om jag kunde bli bra någon gång. Vet inte när jag var såhär otränad sist?! Hemskt!


/Linda

- Posted using BlogPress from my iPhone