söndag 5 maj 2013

London, brunch hos Da Silvas, kalas och trädgårdsfixande!

Så var vi då iväg i London mamma och jag från 21 april till 24 april. Mamma var supernervös innan flygningen, men lyckades samla ihop sig utan att svimma eller något annat obehagligt... Vi hade fått riktigt bra flygtider så vi hade hela fyra dagar i London. Det behövs ju när det är en stad som har allt. Okej det är inte New York, men Europas motsvarighet i alla fall. Jag hade bokat in oss på ett hotell jag aldrig provat förut och det blev riktigt lyckat. Vi fick rum för tusen kronor natten, att dela på, på ett fyrstjärnigt hotell. Nu är ju London alltid London med allt vad det innebär gällande hotell och standard, men det här var jättefräscht och rent. Personalen var trevlig och det ingick riktigt bra frukost. Det tog fem minuter till Paddington station och en minut till Hyde Park.


Det var riktigt varmt så morgonjoggen i Hyde Park kunde ske i linne och tights. Underbart! Det brukar ju alltid regna lite i London, men det kom inte en endaste droppe. Blommor överallt, fåglar och folk som satt och solade i parkerna. Bilden ovan är tagen i St James Park som ligger precis bredvid Buckingham Palace. Där hann vi sitta och fika och prata strunt, samtidigt som vi beundrade våra nya skor inköpta på världens bästa butik gällande löparskor. Grym service! Man provade en mängd skor och fick springa fram och tillbaka i en gränd, medan personalen verkade ha all tid i världen. Jag köpte två par löparskor av märket Saucony. Jättenöjd! Vi hann med musikal,  Westminster Abbey, Chinatown. shopping, promenader, träning, musikupplevelse i Covent Garden, fika i solen på Trafalgar Square och ett besök på det fantastiska National Portrait Gallery. Plus massa, massa mer. En riktigt bra resa helt enkelt!När jag kom hem var det rätt slitna killar som mötte oss. Harry hade varit magsjuk en hel vecka innan vi åkte, och Johan däckade i feber ungefär samtidigt som planen lyfte. Dessutom hade Johans morbror oväntat gått bort så det hade varit en tuff vecka... Som tur var hade vi lite mysigt inplanerat som vi kunde fokusera på, bland annat en efterlängtad lunch i Da Silvas nya lägenhet. Ett jättetrevligt besök där även Hisings ingick! Kidsen lekte och busade, vi vuxna försökte konversera och Daniel hade gjort kanongod mat. Lite dans blev det naturligtvis också, det var ju ändå ett försenat litet kalas för lilla Louie och på kalas ska man ju dansa. 
Igår var det dags för kalas hos storebror. Det blev naturligtvis grillat :-) och massa annat gott. Alla mina syskon var där och firade Claes. Det känns lite märkligt att varken mormor eller Eira finns med längre och kunde vara där, men det är ju helt enkelt så det är. Vi gav naturligtvis Claes lite löparinspirerade presenter. Det kanske kan behövas eftersom det enligt rykte mest är Karin som springer...   
 
Nåväl! Nu är det söndag och vi ska titta på den efterlängtade säsong två av Downton Abbey som vi missade när den gick på Svt. Nu är det åttan som sänder det och vi ska se varje avsnitt. En fantastisk serie, extremt välgjort. Nästa vecka hoppas vi på massa mer trädgårdfix och ett soligt avslut på veckan i Danmark. Johans föräldrar fyller 60 ( Eller hur var det?! 50?! Ha! Ha!) och bjuder hela familjen till en helg i Danmark. Återkommer med detta längre fram! Nu myskväll!


 
 
/Linda
 
 
 
                                                                                                                                          
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar