fredag 21 september 2012

Vi förvandlades till Simon and Tomas!

Idag har det stått inredning på schemat. Vi hade tänkt oss en utedag med Harry och hundarna, men det var så dundertrist väder att vi ändrade planen. Eller rättare sagt Johan ändrade och föreslog inredning. Vi tog en fika och funderade lite, och vips så kom vi på det. Vardagsrumsbordet fick flytta till förrådet, våra fina brickbord från Designhouse Stockholm som vi fick i bröllopspresent fick flytta till vardagsrummet, byrån i gästrummet blev plötsligt Harrys byrå, Johans farmors fåtölj till vårt sovrum och så var det igång. Precis som Simon and Tomas. :-)Faktum är att Johan är helt galen när det gäller att arrangera kuddar, precis som Simon... Om jag fixar till kuddarna i nåt rum så smyger Johan dit sen och ändrar det. Ha! Ha! Det kunde ju varit värre... Han kunde ju varit helt ointresserad av hur det såg ut hemma, men icke!

Harrys rum ligger på övervåningen där vi också har vårt sovrum, perfekt nu när han är så liten så vi hör honom på natten om han skulle vakna. Vi har använt rummet till läs- och mysrum tidigare, men nu blir det alltså barnrum. Vi blev inte helt klara idag, men fick i alla fall ordning på det utifrån Harrys behov just nu. Han behöver kunna sitta och leka utan att slå sig alltför mycket :-) när/om han tappar balansen, kunna öva på att åla/krypa, ha plats för leksaker och böcker och lite annat. Hans lilla sovhörna har ju varit klar länge, men vi ska sänka den till bottenläge nu när han sätter sig själv och vill dra sig upp.

Vi blev jättenöjda(se bilder) och Harry verkade glad. Den röda matta vi har i hans rum är en stor röd matta från Ikeas PS-kollektion. Vi har köpt den från Lena och Magnus och den är verkligen perfekt för Harry. Han får bra tag med sina små fötter när han ålar sig fram, dessutom är den lagom tjock och han får inte ont när han välter. Grodstolen är från Trä-Otto och en doppresent från Harrys farmor och farfar. (Han har en gungsköldpadda från Trä-Otto som han fått av Johans mormor, men när vi skulle sätta ihop den idag så fanns inga skruvar i paketet. Vi får fixa det!) I övrigt är det lite Ikea, lite fynd från möbelförsäljning på Lindevi, fynd från Teddykompaniet i Båstad, arvegods och så vidare... En blandning helt enkelt! Vi ska beställa en rullgardin, sätta upp tavlor med kort på familjen och hämta de fina möblerna från Jabadabado som finns hos lillasyster i Halmstad. Harrys kusin Sixten har ett väldigt fint rum med inredning som är anpassat till Sixten. Ramar med foton på släkten är i Sixtens höjd så vi har "stulit" lite idéer därifrån, plus från andra barnrum vi varit i. Tänk vad kul det är med inredning!!! Eftersom det är snedtak så får man lite mysighetsfaktor utan att egentligen göra nåt.

Vi kommer säkert ändra en del när Harry växer och får nya behov, men just nu känns det toppen. Vi firade genom att kolla på alla foton från Kreta i den "nya" rummet, och avslutade med lite Bamse på datorn.

Hoppas du kommer att trivas Harry!

/Linda

1 kommentar:

  1. Finfint rum till bäste Harry! LÄngtar tills vi kan inreda vidare i Siri rum, det eeee ju så kul! ni får komma och hälsa på snart! Kram!

    SvaraRadera