lördag 20 december 2014

Jag är här igen...


Sitter i min soffa och njuter av att göra absolut ingenting. Johan har åkt till jobbet, Harry sover sedan länge och Kingston ligger vid kaminen och snarkar. Jag har inte bloggat på länge. Varför?! Hmm...lite oklart... Mest tror jag för att bloggen spretat lite väl mycket. Jag har dock saknat den lite. Det blir ju lite som en dagbok där jag skriver lite om allt. Nu är vi på väg mot ett nytt år och jag funderar på att använda bloggen till att beskriva hur några av mina projekt fortlöper. Jag ska ju bland annat genomföra några swimruntävlingar med en kollega. Det blir en utmaning då sträckorna är betydligt längre än vad vi någonsin provat, i alla fall på tävling. Jag tänkte springa en halvmara i januari också...i Sandsjöbacka... Just nu när jag sitter här i soffan så känns det extremt långt bort! Jag har också ett annat projekt med några nära vänner där vi satsar på att vara i toppform fram till Blodomloppet i juni. Vi är olika tränade och bra på olika saker, men nu ska vi alla tre nå en liten toppform i början av juni. Det ska bli jättekul!

Simningen är ett kapitel för sig... Klockan 07.15 fredag 9 januari ska jag befinna mig i vattnet i Åby simhall för att delta i en fortsättningskurs i simning med inriktning TI. Hur ska det gå? Kommer jag att orka gå upp? I januari 2015 är det exakt ett år sedan jag tog mina första crawltag överhuvudtaget. Vad hände? Har jag drabbats av hybris? Lite oklart, men det ska bli riktigt kul. Träffat många roliga människor genom att börja med swimrun! Vissa har tränat hela livet, andra har tagit livsavgörande beslut långt efter de fyllt femtio och bara bestämt sig för att börja träna. Mycket beundransvärt!

Men handlar livet enbart om träning. Nej! Och ja! Om jag inte tränar så blir jag tröttare, segare och tråkigare. Jag orkar mindre och jag är mindre kreativ. Jag ser inga negativa sidor av träningen, men extremt många positiva. Jag vill inte bli den där personen som somnar så fort man sätter sig i en bil, eller som längtar hela veckan till fredag för då kan man vräka i sig mat och sedan ligga i soffan. Jag älskar i och för sig att ligga i soffan och titta på TV, gärna någon grym serie som Downton Abbey. Ikväll ska jag till exempel se en brittisk deckare, äta obscent mycket clementiner och bara slappa. Men jag skulle inte vilja att jag tvingades till att hänga i soffan för att energin tog slut utan det ska vara självvalt. Alltså handlar livet om träning för att livet blir bättre för mig då. Och för de människor jag har runt omkring mig.

På tal om människor i min närhet. Nu när julen är här så känner jag mig så extremt lyckligt lottad vad det gäller familj, vänner, kollegor och andra människor som finns runt omkring mig och min familj. Tänk att få gå till jobbet och alltid bli glad när du möter dina kollegor. Eller att ha finaste grannarna som du alltid kan ringa? Bästa familjen som alltid finns där och som betyder allt. Vänner som är viktiga för både mig, Johan och Harry. Det känns grymt roligt att Harry har många fina, roliga och betydelsefulla vuxna i sin närhet. Alla har det verkligen inte så! Julstressen?! Nix! Den känner jag inte av! Vad ska man stressa för? Julmusik, glögg och eld i kaminen. Det är julkänsla för mig!

Finns mycket mer att skriva, men jag nöjer mig såhär just nu!

/Linda

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar