söndag 20 mars 2011

Orup, sprängda gasoltuber och bachata med syster nästa helg!


Det har varit mycket jobb den här veckan, men riktigt riktigt bra. Jag hade några otroligt bra pass med några ungdomar i engelska, som jag ska leva på ett tag. Äntligen fungerade min inlogg på skoldatanätet så vi kunde arbeta med dagsaktuella händelser via The New York Times, The Guardian och mycket annat. Det har ju hänt en hel del i världen det senaste, milt uttryckt, så det har funnits en del att välja på.

Mindre bra är att jag inte har tränat allt efter mitt schema!!! Har inget att skylla på egentligen, mer än att jag bokat in annnat än just träning. Jag dör väl inte av en vecka med lite mer vila, men nästa vecka så kör jag igång igen. Planerar att få med mig Johan också...Ha! Ha! Vi får väl se hur det går...

I veckan har jag i alla fall hunnit med att träffa bästa Elin, som jag saknat! Vi satt i cirka tre timmar på Café Brulé och ändå hann vi inte med hälften av allt som hänt sedan sist. Det får bli en date till snart, kanske med Johan och Fredrik också.

Igår var jag på Orup på Trädgår'n. Vi (jag, Charlotte, Hanna och Fredrik) träffades först på Bee Kök och Bar för att ta ett glas och sen bar det av till Trädgår'n. Vi stod på gästlistan så det blev lite VIP-behandling och det är ju aldrig fel. De bjöd på vin, mat och bra platser. Jag brukar inte lyssna på Orup, men måsta säga att jag var grymt imponerad. Han är verkligen en jättebra liveartist! Var tvungen att köpa hans sista skiva på iTunes när jag kom hem. Får se om det funkar även hemma!

Idag höll jag för övrigt på att dö av chock när det helt plötsligt small till så att min kopp rooibos te nästan åkte av bordet. Först tänkte jag att det var snö som föll av taket, men sen så kom jag på att det inte fanns någon snö kvar. Jag gick ändå ut och kollade runt huset, gick ner i tvättstugan och kollade så inte bergvärmepumpen sprängts eller något annat osannolikt. Funderade en stund, men kunde inte fatta var det var. Det var en enorm smäll! Efter cirka tjugo minuter knackar det på dörren. Där står en av våra grannar och är helt vit i ansiktet och helt chockad. Han hade rensat i sin trädgård och lyft upp skräp med traktorn och slängt på elden. Av misstag hade en gammal gasoltub legat under massa brädor och det som hände var att han slängde gasoltuben i elden av misstag. Som tur var blev ingen skadad, men grannen var enormt chockad. Hans pappa dog i en liknande olycka så det gjorde ju det hela ännu värre. Folk runt om ringde polisen och vi fick även samtal hit av vänner som undrade hur det låg till. Rutor hade krossats hos både grannar och hus runt om. Det är inte alltid lugnt att bo på landet. Jag är nöjd att jag och Kingston inte gick förbi just då... Johan ska åka ner nu och kolla hur de mår!

Nu tänker jag ägna dagen åt Mma Ramotswe och "The Double Comfort Safari Club" skriven av Alexander McCall Smith. Jag ska också titta på sista avsnittet av Solsidan och sedan ge en serie på nian en chans. "Harry's Law" börjar idag kl 21 på nian och är en serie med Kathy Bates i huvudrollen. Den har fått grymt bra kritik och just söndagar kl 21 är en tid som jag brukar vara hemma och då brukar det funka att följa en serie. Annars är det inte mycket TV just nu om man inte räknar CNN Live. Igår satt jag ute på altanen i flera timmar, insmord med solskyddsfaktor för första gången igår. Underbart! Kingston höll på att få solsting!

Laddar nu inför en intensiv vecka med många möten. På fredag åker jag till Skummeslöv och stannar där till söndag då Johan kommer ner för att hälsa på. Lördagen ska jag ägna åt bachata. Jag och lillasyster ska på en workshop i Halmstad och jag räknar med cirka sex timmars dans. Vi har anmält oss till fortsättningsklassen och till den avancerade klassen. Återkommer med information om hur det var!

Hej så länge!

/Linda

P.S. Nu går det att kommentera igen så gör gärna det! D.S

3 kommentarer:

 1. Jag vet inte om jag släpper iväg dig på bachata.... ;) Puss!!!

  SvaraRadera
 2. Du måste;)
  Längtar tills lördag!! Bachata hela dagen!!:))
  Ska bli mycket roligt att du kommer ner och även din man på söndag!! Har du tittat på klippen från youtube jag mailade dig??
  Tips: Ta med klack och platta skor att byta med. Det är någon slags gummimatta/golv vi dansar på. Helst lite slitna skor så det blir lite halt..:))
  Stor Kram:D

  SvaraRadera
 3. Snygg bild på mig, helt galen;);)
  Äkta dansglädje:D

  SvaraRadera