torsdag 21 juli 2011

Alingsås, boktips och nya däck!Gårdagen var en intensiv dag med en del fixande och två besök i Alingsås. Vi började hos Siri med familj. Hon hade utvecklat den fascinerande förmågan att hasa sig fram över golvet. Hon verkade mycket nöjd över detta! Vi skulle grillat hamburgare med Siris föräldrar, men på något mystiskt vis så hade deras grill blivit lite sjuk... Då grillning är ett måste fick det bli en engångsgrill och korv, kycklingkorv för mig. Vi bidrog med efterrätt iform av honungsmelon, min och Johans nya last! Trevligt besök med en del småpratande med Siri som inte var nöjd över att vi inte köpt melon till henne. Siri fick tag i Johans snusdosa i ett obevakat ögonblick och jag lyckades fånga det på bild. Mycket nöjd! Siri var dock mindre nöjd när hon fick nöja sig med en tråkig mobil istället...


Vi gav oss sedan vidare till Granholmen och Johans föräldrar. Där fick vi uppleva hur en självmordsbenägen rovfågel valde deras växthus för att inta sin sista vila. Det lät som växthuset sprängdes, men märkligt nog höll det...det gjorde dock inte fågeln... Vi fikade upp oss ännu mer och fick höra senaste nytt från Alingsås. Vi kunde dock inte stanna så länge då hundarna var hemma och vi antog att de kanske skulle börja sakna oss. Till vår glädje visade det sig att Johans pappa hade kontakter där vi kunde fixa nya däck. Vi hade tänkt köpa nya däck för länge sedan , men på grund av omständigheter utom vår påverkan fick det bli på det här sättet. De nya däcken ska sättas på imorgon, vilket är perfekt eftersom vi tänkt bege oss till Skummeslöv i dagarna. Hus- och växtvakt är fixat och klart!


Idag vaknade jag cirka kl sju och insåg att det var bara att inse att jag är pigg vid den tiden nu när det är sommar och ljust. Jag och Stina gav oss ut på en morgonjogg. Stina sniffade efter djur och tyckte att det var bästa morgonen på länge. Kom hem efter cirka trettio minuter och tog då med mig Kingston ut på en femton minuters powerwalk. Han har haft lite ont i örat så det blev ingen löpning för honom. Körde lite styrka och sedan blev det hallonsmoothie med knäckebröd, ost, keso och gurka direkt från Granholmens växthus. Bra start på dagen. Johan har gett sig av till Skaftö med gamla "backagruppen" så jag och hundarna ska sola, läsa, kolla på Tour de France (om det blir molningt) och kanske packa lite.


Dagen tips om man vill läsa jäkligt bra litteratur och samtidigt skratta är följande:

 • De hängda rävarnas skog av Arto Paasilinna • Döden och Pingvinen av Andrej Kurkov • Så fick vi se slutet av Joshua Ferris/Linda

2 kommentarer:

 1. Händelserikt och roligt! Däck i Alingsås!! Jag behöver också nya!!Undrar om det finns till mig också?? Mamma

  SvaraRadera
 2. Nina-Siris morsa22 juli 2011 22:01

  Tack besöket, mkt trevligt. Siri blev väldigt arg när ni gick...så ni får komma tillbaka snart! Men först kommer vi till skummeslöv!

  SvaraRadera