onsdag 14 december 2011

Nobelfest, glöggkvällar och julkänsla!Nu märks det verkligen att det snart är jul, i alla fall hemma hos oss. I år har vi stjärnor, ljusbollar eller adventsljusstakar i varje fönster. Hyacinter och amaryllis har vi haft sedan slutet av november. De fina årstomtarna från Kosta Boda (present från Johans föräldrar) är framme och har i år fått en speciellt fin plats i hallen i ett gammalt teak(!?)skåp vi ärvt av mormor. Mycket tjusigt! Där fick också den fina glasskon plats som vi fick av Charlotte och Fredrik i bröllopspresent. Skon är precis som tomtarna från Kosta Boda och skon är designad av Kjell Engman. Mycket tjusigt! Upptäckte också att jag som alltid velat ha något från Bertil Vallien, faktiskt har det utan att veta om det. Förra året fick vi en tomte i glas att hänga i fönstret av Johans föräldrar, en julprydnand de haft sedan länge men inte längre ville ha. Nu har jag insett att det är Bertil Vallien som formgett den och alltså äger jag något från honom. Nu gäller det bara att någon gång ha råd att köpa ett utav hans coola huvuden som ligger ner och som är så fina. Jag har dock lyckats fynda ännu en tomte att hänga i fönstret från hans design för hela 25 kronor på Tradera, i originalask och allt! Mycket nöjd med det!


Det har varit mycket roligt som hänt det sista. Vi provade Hällesåkers egen julmarknad tillsammans med Tobias och hans son Elis. Trots dåligt väder var det mysigt och julstämning. Johan köpte en tomte till oss så nu har vi en tomte från en lokal hantverkare. Den har fått flytta in i gästrummet! Vi avslutade marknaden med fika hemma hos oss där vi fick lite tips och råd av Elis inför framtiden. Mysigt och roligt! Vi har också haft en del besök hemma, bland annat av Putte och Sixten som var här och fixade med sladdar och annat. Johan hade slagit på stort och gjort pannkakor med både glass och sylt, men Sixten sa att de inte var goda... Ha! Ha! Han ville hellre att hans pappa skulle bygga ihop det lego som tomten varit här och lämnat till Sixten. Det kan man ju förstå! Legot hade tomten tydligen inhandlat på Gekås i Ullared samtidigt som jag och Johan gjorde Ullaredsdebut. Johan var mycket nöjd med Ullared och vill åka dit i januari igen... Han är galen! Vi åkte dock dit en förmiddag en vardag så det var inte alls mycket folk eller kö till kassorna. Vi följde vår shoppinglista relativt strikt och gjorde en del grymma fynd. Bra resa!


Vad har hänt mer sedan sist!? Jag var på glöggfest hos familjen Edhagen där även Linda och Magnus dök upp. Jättemysigt! Vi fick både mat och massa glögg med tillbehör att tugga på:-)! Johan jobbade tyvärr och kunde inte vara med, precis som förra året. Lite otur! Vi har också hunnit med en glöggkväll då vi båda kunde närvara, nämligen hos Axell och Linda. Där bjöds vi på årets första julskinka och fantastisk hallonglögg, bland mycket annat. Det är grymt med bra vänner! Det bästa med den kvällen var annars att vi hade OnePiece på oss(jo det är sant)! Jag har också hunnit vara ute på after work med både nuvarande och före detta kollegor. Vi träffades på Incontro, mitt i värsta stormen, och gick sedan vidare och åt på fantastiska Linnéa Art Restaurant. Hela restaurangen bestod typ av Bertil Valliens glaskonst så jag fick behärska mig för att inte stjäla några glashuvuden...men jag ville...


I helgen var det stor Nobelfest hemma hos Hising. Vi träffades redan kl 16 för välkomstskål och prisutdelning. Vi hade naturligtvis läst på lite om årets pristagare så att vi kunde ha värdiga konversationer om poesi, kvasikristaller och annat. Det vi inte kunde redan fick vi lära oss av Catarin,a som kan det som man behöver veta om typ allt som rör nobelfesten! Anders var kvällens kock och han var helt fantastisk. Vi åt en fyrarätters middag som serverades på ett ytterst proffsigt vis. Catarina hade piffat och stått för dukningen och alla gäster var mycket imponerade. Wera hade dagen till ära både klänning och fina skor. Hon var dock mest noga med att hålla koll på sin mamma så att hon inte försvann ur sikte! Ska under dagen lägga ut bilder på http://www.kingston.nyfotat.se/ där ni kan titta och bli avundsjuka över hur lyxigt vi hade det!


Denna vecka ser vi fram emot besök av min mamma till helgen och glöggfest hos Ulf och Maria. En mycket trevlig tradtion! Förutom det så ska det hinnas med träning och lite fixande med julklappar! Det mesta är dock klart. Våra julklappar är så genomtänkta i år att det nästan är skrämmande... Ska också hinna titta lite mer på information kring en universitetskurs jag kommit in på - kriminalitet och neuropsykiatri. Lustigt att mycket av kurslitteraturen är skriven av föredetta kollegor! Det ska bli spännande!


Hej så länge!

2 kommentarer:

  1. Oj vad mycket kul ni hunnit med! Det var verkligen blandade upplevelser! Kul läsning för en som inte har haft möjlighet till så mycket av de vanliga julaktiviteterna i år! Vi ses i helgen!Kram Mamma

    SvaraRadera
  2. Ja det har varit fullt upp med aktiviteter både november och december, men det har bara varit roligt! Det brukar vara rätt dött i januari och februari istället!!!

    SvaraRadera