tisdag 20 november 2012

Nu är det jul igen...

Sitter i soffan och njuter av tystnaden. Tänt massa ljus och även satt upp några julstjärnor som förgyller stämningen. Det kan ju tyckas lite tidigt, men vi är långt ifrån först bland grannarna. Med tanke på hur mörkt det är i skogen så vill man gärna passa på med så många ljuskällor som möjligt! Nästa vecka blir det lite ljus i trädgården också. När december kommer,och kanske även lite snö, så är vi väl förberedda.

Harry har blivit förkyld igen, vilket ju inte är nån stor sak egentligen men då märker vi hur bra vi har det annars... Normalt så lägger sig Harry strax efter klockan sex och sover lugnt hela natten. Inte nu... Nu hostar han så han väcker sig själv, och då blir han ledsen och då får man trösta lite. Det verkar vara värst från midnatt och några timmar fram. Tycker så synd om honom, men förhoppningsvis släpper det snart. Nu är han fullproppad med näsdroppar, sängen är höjd och han har sin bästa vattenflaska vid sängen(som han får dricka lite i när vi kommer och tröstar). Får se hur natten blir! Han har ingen feber i alla fall och på dagen är han nästan som vanligt! Snorig dock...

Snart är det jul...eller snart är kanske en definitionsfråga... Vi har i alla fall börjat fundera på bra julklappar. Det är så vansinnigt roligt att köpa fiffiga julklappar och ge bort! Det behöver inte vara dyrt, men det är kul om det finns någon tanke bakom. Förra året förstorade vi foton och gav bort, eller andra fotorelaterade julklappar. Foton var helt klart förra årets tema, men undrar vad det blir i år?! Tror jag vet! Vi ska också köpa julklapp och lämna på Hotell Gothia som fixar stor julfest för de som har det tufft. Bra initiativ som pågått några år. En kompis till oss ska ta med sin dotter som är drygt fyra år och lämna en julklapp, en riktigt bra idé. Tänker stjäla den idéen inför framtida jular med Harry. Bra att även barn får vara med och ge på en nivå som de förstår. Kring jul kan man ju inte låta bli att tänka på att livet verkligen inte är rättvist för alla, varken stora eller små. Hoppas att alla tar sig tid att fundera på om man kan göra nåt extra för någon annan.

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar