söndag 18 augusti 2013

Nu var det gjort!

Så var det då dags! Min första officiella halvmaraton! Jag är ju bättre tränad för kortare lopp, men gillar egentligen att springa långt! I juni sprang jag Alingsåsloppet på drygt 51 minuter, men det tempot visste jag att jag inte kunde hålla över två mil. Jag valde istället att ställa mig i fållan för de löpare som planerade att hålla sig mellan fem till sex minuter per kilometer. Målet var att ligga strax under sex minuter under hela loppet, vilket fungerade så när som på två kilometer då jag hamnade strax över. Banan var otroligt fin och det var en hel del ute och hejade. När vi inte sprang vid havet så var det en del löpning i villakvarter. Där spelades hög musik, dansades och vinkades! Kul! Mindre kul var dock känslan runt 16 km då jag började känna i benen att jag sällan springer längre än en mil. Johan, som sprang med mig, funkade som bra stöd...oftast...när jag inte ville slå till honom och hans gopro kamera som dök upp i tid och otid... :-) Överlevde i alla fall trots tunga ben och lyckades ju med min målsättning. Vi sprang in på 2 h och 4 min. En "gubbe" försökte spurta förbi mig på upploppet, men det hade han ingenting för! Vi fick förresten gott stöd av bästa brorsonen Sixten och hans mamma Sofia. Jättekul! Sixten kan man lita på, han dyker upp i alla väder:-)! Lillebror skulle också stötta, men fick ge upp när hans cykel "dog" på väg till loppet. Övriga familjen tog hand om Harry och planerade kvällens kräftskiva!
En mycket trevlig heldag och ett upplägg som jag bestämt ska bli tradition! Nästa år ska även storebror med familj med, och förhoppningsvis blir vi några fler i familjen som springer. Nu satsar jag vidare på Hamnloppet i september då jag och Catarina ska springa tillsammans. Hon ska slå sitt milrekord och springa under en timma. 12 oktober blir det Running Lights i Alingsås med Johan och min storebror Claes. Han pratar om att vi ska slå nån form av rekord, men är osäker på vilken tid han bestämt sig för!
Till sist; springa är fantastiskt roligt! Prinsens minne var en extremt vacker halvmarathon! Idag kan jag inte riktigt gå på högerfoten, men det går över! Lyckades i alla fall halta bort till sjön för ett kvällsdopp. Att det började ösregna under tiden ser jag bara som bonus...
/Linda
- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar