söndag 4 augusti 2013

Öloppet 2013 - en grym upplevelse!

Igår var det alltså dags för Team Crosstränad - Johan Dahlhöjd och Johan Axell - att genomföra det de lite dumdristigt bestämde sig för att prova på en dag i augusti 2012. "Vore det inte lite kul att ställa upp i ett swimrunlopp nästa år?!" Sagt och gjort, igår var det dags! Jag, Linda (Mrs Axell - nästan i alla fall...) och herr Dahlhöjds föräldrar gav oss iväg tidigt för att heja igång Johan och Johan. Harry och hundarna fick stanna hemma med tre grymma barn- och hundvakter. Tack till mamma, Claes och Karin! Det blev ju en ganska låååång dag!Starten gick kl 10 på Brännö och då stod vi redo med kamera och hejaramsor för att hjälpa till att ge dem bästa möjliga start. Det var sjukt varmt och åskan hängde i luften. Team Crosstränad såg dock otroligt fräscha ut när de sprang förbi, vilket man kanske inte kan säga att de gjorde lite senare när de tog sig i mål på Donsö sju timmar och tjugoåtta minuter senare... Men glada var de! Och vi som väntat och väntat tyckte nog ändå att de var dagens hjältar! Imponerande!

Vi tittade på hela loppet från publikbåten, som Öloppet ordnat riktigt bra. Man fick god lunch, fika och information loppet igenom för endast 300 kronor. Helt klart värt det! Det hade varit roligt om man kunnat matcha båten så att man såg själva starten, men jag var ändå nöjd med att få heja på dem vid första löpningen. Jag försökte också få en skymt vid starten av Johans kompis Per och hans duktiga partner Linus, men lyckades missa dem helt. Jag fick tog några kort på dem när de sprang i mål strax under sju timmar, vilket var bra gjort speciellt med tanke på att de lärt sig crawl under året som gått. De kände sig som zombies sa Per, men de var nog nöjda ändå!
 Det var otroligt imponerande att se alla deltagare som kastade sig ut i havet bland höga vågor och otäcka brännmaneter! Alla hade olika strategi när det gällde utrustning, simteknik och så vidare. Det fanns de som simmade bröstsim, även om den stora majoriteten satsade på frisim. När det gällde utrustning så kunde man se allt från snorklar och simfötter, till inte mycket mer än våtdräkt och skor. Otroligt roligt var det i alla fall att följa och det gick inte att undgå att bli sugen på att vara med nästa år.

Jag är inte rädd för löpningen, men behärskar ju dock inte frisim...alls... Kanske får satsa på att bli sjukt snabb i bröstsim, men jag vet inte om det håller i längden. Blev i alla fall inspirerad! Det var också roligt att se att det fanns deltagare i olika åldrar, storlekar och varierande stil! De allra flesta tog sig i mål, även om jag förstod att det skett en del skador på vägen som tvingat några att bryta. Vädret var helt okej även om det kom lite regn då och då. Vi fixade dock snygga sopsäckar från Yngves Livs och gjorde otroligt snygga regnkläder av detta. Man får inte vara dum.
Jag tog kanske trehundra bilder på allt och alla och tänkte att jag lägger ut en del kort här. Det får väl bli ett inlägg till med lite fler bilder längre fram nästa vecka. Stort grattis alla som var med och jag är säker på att det kommer vara kö till startplatserna när loppet går för tredje gången nästa år.

/Linda
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar