torsdag 31 oktober 2013

Jag ska inte klaga...

Japp då är det torsdag...igen! Tiden går så sjukt fort! Jag vet att alla säger det hela tiden " Åh, tänk vad tiden går fort!", men det är ju verkligen sant! Det är så mycket jag vill hinna med varje vecka. Jag vill satsa på jobbet. Jag vill satsa på mina studier. Jag vill lägga så mycket tid som möjligt på min familj. Jag vill träffa mina vänner. Jag vill träna. Jag vill läsa en massa böcker. Jag vill träna hundarna. Det är väl tur att jag inte är speciellt stresskänslig. Jag tror inte det i alla fall. Jag har ofta väldigt svårt att identifiera mig med dem som pratar om den stressiga småbarnstiden. Visst har saker förändrats, men inte alls så mycket som jag föreställt mig. Eller i alla fall inte på det sätt jag fått höra! Jag vet faktiskt inte varför man plötsligt inte skulle ha tid att gå till frisören när man blivit mamma, eller vad det är som gör att man inte skulle kunna handla något till sig själv längre utan liksom nöja sig med något urtvättad tröja från början av 90-talet. För att inte tala om allt prat om att man kan glömma träning. Varför!? Om man utesluter att det finns ensamstående, fattiga, sjuka och allt som skulle kunna göra att man faktiskt inte har möjlighet...vad är det då som gör att jag och de flesta andra inte skulle kunna göra det ovanstående!? Jag vet faktiskt inte! Inte heller kan jag sitta på någon lunch och klaga över att jag sköter "markservicen" hemma, eller att Johan åter igen tagit på Harry kläder som inte matchar. Jag kan inte klaga på det för det stämmer inte! Vi delar på det som ska göras, även om vi har olika områden som vi prioriterar mest. Och är det någon som är noga med hur Harry ser ut när han åker iväg till Knyttet så är det Johan. Alla får ju tycka och känna som de vill, men jag inte låta bli att ibland tänka att en hel del faktiskt är något man skulle kunna göra något åt om man bara ville. Bara en tanke! Och alltid provocerar det någon. Ha! Ha!

Idag har jag haft en intensiv dag på jobbet. Jag har hunnit med högläsning för mina elever som ibland kan vara en riktig kamp, men som fungerade fint idag. Vi läser högt ur Zlatans bok och när jag säger "vi" så menar jag egentligen att jag läser högt. Idag var det en ungdom som ville läsa istället, men han ångrade sig till slut. Vi läser två dagar i veckan så han får snart chansen igen. Jag är riktigt sugen på att utöka läsprojektet med att kanske bjuda in bokbussen igen, som en före detta kollega till mig drog igång för längesedan men som glömdes bort när hon slutade. Kan också se att vissa ungdomar kan vara lättare att nå när det gäller läsning om de till exempel får läsa sina böcker i iBooks. Jag ska förresten prova för första gången nu att låta en av mina elever ha sin textbook i engelska som ett e-läromedel. Får se hur det fungerar. Tro det eller ej, men många elever känner sig fortfarande tryggare med en "riktig" bok i handen. Är också sugen på att starta upp ett nätverk för Göteborgspedagoger(liknande det som finns i Stockholm), vilket för oss tillbaka till att det inte finns tid för att kul jag vill göra. Jag har ju tänkt läsa vidare till specialpedagog, även om jag just nu är fast min grymma litteraturkurs på halvfart. Men efter två fortbildningsdagar i Varberg väcktes en tanke om att läsa till IT-pedagog. Men det var det där med tiden och tyvärr har dygnet enbart 24 timmar.

 

Nu ska jag använda tiden till att sova lite, men kanske först uppdatera mig på lite bloggar. Plus att med spänning invänta vad som sker kl 00.00 i natt. Återkommer till detta...!!!

/Linda

 

1 kommentar:

  1. Ja du Linda, visst är det mycket man vill hinna med och dygnets alla timmar räcker inte riktigt till. Bokbussen var verkligen ett bra projekt och jag vill minnas att det var uppskattat av eleverna också.
    Ha det så gott,
    Kram, Eva

    SvaraRadera