onsdag 29 augusti 2012

Sommarkänsla, träning och Harry!

Sitter på altanen och äter sen middag. En fin sensommarkväll! Johan jobbar och Harry sover. Helt grymt att han sover från ca 18.30 till ca 07.00, nästan varje natt. Han har gjort det ett bra tag nu, ett par månader i alla fall. Idag har det hänt en del nytt på harryfronten:-). Han har fått en gåstol, en spygrön från Akta Graco... Han har börjat visa tendenser till att vinka. Han satte sig nästan upp själv från liggande ställning på golvet. Han har gjort fler ljud än "bara" mamamamama. Han försöker komma iväg efter leksaker, nån slags livsfarlig metod som går ut på att han kastar sig från sittande... Massa spännande helt enkelt. Hans babysim har börjat igen och nu är det också babyrytmik på kyrkans öppna förskola som står på schemat:-). Louie och Helen var med igår och det var riktigt kul. Louie är så fin med sitt mörka hår och pigga ögon. De buskillarna kan nog ha mycket kul längre fram!

Ikväll ser jag fram emot Bergmans video på Svt. Det var så fantastiskt bra förra veckan. Magiskt! Vi blev så inspirerade av regissören Wes Anderson, som blev intervjuad, att vi direkt såg två av hans filmer. The Darjeeling Limited och Fantastic Mr Fox. Jättebra båda två! Filmtips från mig. Ikväll i Bergmans video ska det handla om döden, förra avsnittet handlade om humor. Woody Allen deltar i kvällens avsnitt så det ska bli spännande. Är väldigt kluven kring honom sen han gifte sig med sin frus adoptivdotter...

Anmält mig till Hamnloppet nu också. Jag valde 10 km, även om jag känner att jag tränat lite väl korta distanser det senaste. Det spelar inte så stor roll dock för jag bryr mig inte om tiden, vill bara genomföra det. När jag nu har min nya Garmin så ser jag det som starten på en seriös träningshöst. Jag är också sugen på att lära mig crawl! Det verkar sjukt kul när jag ser Johan och Johan träna inför Öloppet nästa år. Kollade crawlkurser, men det var fullbokat överallt. Kanske får hyra crawlspecialisten Mr Axell!

Nu ska jag gå in, fixa lite te och drömma mig bort till Agia Marina på Kreta.

/Linda



lördag 25 augusti 2012

Livet är inte rättvist!

Funderat en del det sista på hur bra jag har det! Jag har en egen familj bestående av Johan, Harry och två hundar(läs monster). I familjen räknar jag ju också mina fina syskon, deras fruar/män och barn. Naturligtvis även min mamma och pappa(även om pappa sen många år inte längre finns på denna jord så bor han i mitt hjärta). Sen har jag ju min grymma faster Harriet och kusiner. Jag har också Johans familj som jag ju räknar som min också. Jag har många vänner, och även om det finns vissa jag träffar mer sällan så finns de där. Jag har också ett bra jobb med många fina kollegor. Jag saknar en del som har slutat, men sånt är ju livet. Förutom detta har jag jättebra grannar i alla möjliga åldrar, från nittio år till den yngsta som är som Harry. Ikväll ska vi faktiskt på kräftskiva med just dessa grannar, alltså de som tillhör samma vägförening. Mitt i allt detta fantastiska så växer Harry upp. Det är verkligen inte alla barn som har det så.

Vissa påstår att alla barn i Sverige har samma förutsättningar, men mer fel kan man inte ha.
Ibland används det till exempel när man pratar om ungdomar som hamnat snett i tillvaron. "I Sverige har alla samma möjlighet till utbildning och framgång. De får väl bara skärpa till sig!!" Då kanske man ska fundera på hur det är om man redan som liten lär sig att de vuxna är opålitliga och kanske till och med farliga. Om man aldrig har den där "gympapåsen" packad, ingen matsäck på skolutflykten och aldrig nån som kan hjälpa till med läxor. I mitt jobb möter jag ju många av dem som växt upp i sådana förhållanden. Det är ju ingen ursäkt för att till exempel behandla andra illa, men det är en(av flera möjliga) förklaringar till att en del beter sig som de gör.

Detta och lite mer har jag tänkt på medan jag läst Åsa Linderborgs fantastiska bok "Mig äger ingen". Läs den! När jag kramar om Harry vid läggdags, sjunger för honom och ser till att Ankan Bosse är på plats då har jag tänkt på de barn som får ta hand om sig själva( och ibland även sina föräldrar). Världen är inte rättvis!

/Linda

onsdag 22 augusti 2012

En dag då jag inte gjort någonting... :-)

En mycket, mycket lugn dag börjar närma sig slutet! Eftersom vi haft fullt upp det senaste veckan så blev detta en perfekt dag för att göra ingenting. Det har varit massa kul det sista, roliga besök och babyrytmik med Harry bland annat. Nu kändes det dock lagom med en paus. För att göra dagen till en fulländad mysdag så satte det dessutom igång att regna. Perfekt! Jag och Harry låg på rygg i sängen och lyssnade och tittade på alla droppar som föll mot takfönstret. Magiskt faktiskt! Vi var också ute och gick när det duggade lite och det tyckte H och Kingston var skoj. Förutom det så har det knappt hänt någonting... Jag har lekt med H och när han har sovit har jag läst(inte städat eller tränat).

Harry somnade runt halv sju och resten av kvällen har jag läst lite bloggar, kollat flödet på Twitter och inväntat kvällens höjdpunkt- Bergmans video. Det var riktigt bra! Temat för detta avsnitt var humor. Spelade in det till Johan så det betyder att jag kan se det igen:-)!

Nu ska jag läsa färdigt min fantastiska bok "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg. Läs den!

/Linda

En intensiv och rolig dag!

Idag(läs igår) har jag och lillgrodan varit på babyrytmik i Lindome. På tisdagar har kyrkans öppna förskola rytmik och efter det finns det lunch att köpa för 30 kr. Nästan för billigt! :-) Det var många bebisar på plats, men Harry tyckte att Selma och Anton var bäst för de hör till hans föräldragrupp. Vi sjöng om sniglar, krokodiler, hade babyband och dansade lite. Jättetrevligt! Dit går vi igen!

På eftermiddagen kom Lena med familj på besök. Det var,som alltid, väldigt kul! Johan köpte med sig pad thai och Lena hade med sig fika. Harry var lite trött efter sin intensiva dag, men han orkade gosa lite med gästerna.

Nu har vi just sett en bra dokumentär på svt om en simmare och hans väg till paralympics. Riktigt bra! Inspirerande också att se att han genomförde en iron man i Kalmar, trots att han var rullstolsburen.

Nu är det dags att sova!

/Linda

måndag 20 augusti 2012

Veckan som gick...

Det var en bra vecka, alltså den vecka som just passerat. Jag har tränat en del löpning, men slarvat med styrketräning. Vi har haft besök, till exempel av Harrys farmor och farfar. Harrys kusin Siri var också på besök tillsammans med sin pappa. Mamma kom förbi tillsammans med bästa Sixten. Det är roligt att se hur mycket skoj det finns att hitta på för de små bara man går utanför dörren. Vi gick och badade med Sixten, tittade på myrstackar, beundrade vattenfall och räddade grodor. Med Siri var det bärplockning som gällde. Ska bli spännande att få uppleva allt sånt med Harry. Världens bästa Harry!!!

Idag har vi fixat pass till Harry inför resan till Kreta. Det gick galant! När vi ändå var i Kungsbacka passade vi på att kika på rean på Plantaget. Vi köpte skottkärra(äntligen), ljuslyktor till altanen, vinterjasmin, kaprifol och lite lavendel. Det var femtio procent på allt ovanstående. Perfekt!

Kvällen spenderades hos Axell/Gunnarsson. Jag och Linda fick bevittna träningspass nummer två inför nästa års Ölopp. Johan hade slarvat lite med maten idag så han såg nästan sjuk ut efter första simningen. Han hämtade sig dock snabbt! Nästa gång blir det en bättre uppvärmning med mer löpning...eller?! Vi bjöds på mumsig mat efteråt och Harry(som ju har läggdags runt halv sju) fick sova i stora sängen. Det gick toppenbra!

Läst en hel del det sista, men får återkomma kring det!

/Linda

måndag 13 augusti 2012

OS, träningsläger och besöksdags!

Så var OS slut för den här gången. Sorgligt, men sant. Fyra år tills nästa sommar-OS och då är det inte ens Svt som har det. Stör mig nåt djävulskt på det! Svårt att förstå hur Svt kunde tappa/ge upp rättigheterna. Men, men...

Igår var det lite träningsläger här för Johan och Johan:-)! De har bestämt sig för att ställa upp i "ö till ö" nästa år och nu skulle det testas våtdräkter och provas utrustning! Jag och Harry var publik och även ansvariga för foto och vattenutdelning. Det var två spänstiga(??!!) män som i rask takt gav sig iväg till vattnet. Väl där utbröt en liten diskussion kring fördelaktigt simsätt och hur övergången simning till löpning skulle gå - och tvärtom naturligtvis. Till slut fick jag tvinga dem ner i vattnet och de gav sig glatt av. De märktes direkt att de hade vissa problem med att simma rakt! Ha! Ha! Jag och Harry hade dock inte tid att bevaka dem nån längre stund för vi skulle över till andra sidan sjön med vattnet. Det var två lite trötta män jag mötte på andra sidan:-)! Jag gav dem vattnet och sen jagade jag iväg dem i löparspåret med orden "ni ska väl inte stå och snacka på tävlingen"! När de hade simmat sammanlagt fyra sträckor och sprungit en del så var det två nöjda, men lite darriga, män som klev upp ur vattnet vid slutstationen. Det ska bli kul att följa utvecklingen under det kommande året. Ser mig själv lite som en tränare à la DDR-stuk. He! He

Nu ska jag strax gå upp. Johan och Harry sover, som vanligt:-)! Harry gick och la sig vid kl 19 igår och nu är klockan 07.30 så han vaknar nog snart. Fantastiskt hur bra han trivs i sin egna säng i sitt eget rum. Han slipper störas av oss och kan få riktig lugn och ro. Supernöjd! Men som sagt, dags att gå upp. Idag får vi besök av först mamma och Sixten, och sen Dan och Kirsi Perfekt för då blir inte avsaknaden av tidiga försökspass på OS alltför stor! :-)

/Linda

torsdag 9 augusti 2012

Sommardöden!

Så var det då färdigläst för idag. Har just läst ut "Sommardöden" av Mons Kallentoft. Är ju lite sen med att läsa den här serien om Malin Fors vid Linköpingspolisen. Nu kan jag i alla fall säga att jag läst de två första böckerna i serien. Deckargenren är ju en genre där det minst sagt skiljer i kvalitet mellan olika författare. Om man enbart är ute efter en häftig intrig så finns det en hel del att välja på, men om man vill ha både ett bra språk och en grym intrig då blir det klurigare. Det finns ju även de författare som har ett fantastiskt språk men en värdelös intrig, och sådana böcker förstår jag inte att nån läser. Nog om det! Kalkentofts böcker har, i mitt tycke, lite av båda. Författaren leker med språket och låter också de döda/mördade ha en egen röst i berättelsen. Smart och ett bra knep när man väl kommer in i det. En del säger att de älskar dessa böcker, men att de hoppar över all text då de döda "talar". Då förstår jag inte att man läser hans böcker för utan dessa stycken blir det som en helt annan bok. Jag ska nog läsa del tre när jag ändå är igång. Jag har vissa synpunkter och uppskattar inte allt i böckerna, men väntar med de negativa punkterna tills nästa bok är utläst. Nu är det snart god natt för idag!
/Linda

tisdag 7 augusti 2012

Ingen vanlig dag!!!

Idag har jag och Johan varit gifta i två år! Vid den här tiden för två år sedan dansade vi och hoppade med nära och kära på Freadahls café i Åsa. Vi hade en fantastisk dag bakom oss, började längta lite till fyra härliga dagar i juniorsvit på Asia spa i Varberg och drömde lite om en fortsatt fantastisk framtid. Nu två år senare och en liten bit in i framtiden är vi fortsatt glada och lyckliga. Vi har fått världens bästa Harry och man kan egentligen inte begära så mycket mer:-)! Lite bonus i vardagen är att vi med hjälp av presentkorten från bröllopet nu bokat en resa till Kreta! I september åker vi iväg en vecka för lite sol, bad och mys. Bryr mig egentligen inte om ifall det regnar lite, bara hotellet är bra och strandpromenaden nära. Coolt att åka iväg som en liten familj!

Vi har firat vår bröllopsdag hemma idag eftersom Harry fick lite hög feber på förmiddagen. Nu sover han gott och vi har avslutat en god middag med Johans hemmagjorda rabarberpaj till efterrätt. Strax slut på den här dagen dock och så hoppas vi att Harry mår bättre när han vaknar!

/Linda

torsdag 2 augusti 2012

Augusti är en bra månad!

En mycket bra dag går mot sitt slut! Johan fyller år idag och vi har firat honom på olika vis från morgon till kväll. Han fick lite (o)viktiga cykelprylar av mig:-) nu när han gör comeback inom cykelsporten! Ska bli kul att se när han och Putte kör mountainbiketävling på Hallandsåsen nästa år... Eller??!!

Själv har jag läst ut "Santa Psyko" idag. En ganska otäck bok skriven av Johan Theorin. Jag var inte alls förtjust i hans populära bok "Skumtimmen", som jag dock tyckte hade ett väldigt bra språk. "Santa Psyko" passade mig bättre, men hade svårt att köpa vissa snabba vändningar i boken då huvudkaraktären på ganska orealistiska sätt kommer i kontakt med nya människor. Gillar dock skarpt att slutet överraskade och att Theorin lyckades hålla igång spänningen genom hela boken. Har nu påbörjat Patrik Sjöbergs bok. Bra intro!

Det går fantastiskt bra med träningen. Igår sprang jag milen med Johan och idag blev det 4 km på morgonen med hundarna. Grym känsla att kunna slänga sig i havet direkt efter träningen. Kanske måste vi flytta;-)?! Fast gångavstånd till sjö är bra det också!

Nu ska jag försöka läsa lite i värmen. Imorgon blir det nog Båstad en sväng! Och OS naturligtvis...!!!